نوع مقاله : اصیل پژوهشی
نویسندگان
1
کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
2
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
3
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران.
4
استادیار گروه آمار زیستی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
5
استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده
مقدمه: با توجه به دیدگاه بهداشت باروری که در آن به سلامتی زنان به علت تغییرات فیزیولوژیک در طی بارداری و پس از زایمان تاکید شده است و با توجه به اهمیت حفظ ذخایر آهن و هموگلوبین مادر به ویژه بعد از زایمان و وجود مطالعاتی دال بر تأثیر مصرف میوه خرما در کاهش خونریزی مرحله سوم زایمان، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف میوه خرما بر میزان و مدت خونریزی دوران نفاس انجام شد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 1394 بر روی 100 نفر از زنان نخست زای 35-18 ساله مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین (س) شهر مشهد انجام شد. گروه مداخله از 2 ساعت بعد از زایمان تا 10 روز بعد از زایمان، روزانه 100 گرم میوه خرما مصرف کردند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی، چک لیست پیگیری دوره نفاس و نمودار تصویری استاندارد (CALBP) بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SSPS (نسخه 23) و آزمون های تی تست و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میزان خونریزی در روز اول در گروه مداخله کمتر بود ولی از نظر آماری معنی دار نبود، ولی در سایر روزها (روز دوم تا دهم) بین دو گروه از نظر میزان خونریزی تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (001/0>p). میوه خرما در کاهش روزهای خونریزی تأثیری نداشت.
نتیجه گیری: مصرف خرما در دوران نفاس باعث کاهش میزان خونریزی شده و با توجه به اینکه میوه خرما در بعد از زایمان منع مصرف ندارد، استفاده از آن به مادران در دوران نفاس توصیه می شود
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The effect of consumption of the date fruit on the amount and duration of the postpartum bleeding
نویسندگان [English]
-
Zahra Yadegari
1
-
Sedigheh Amir Ali Akbari
2
-
Zohreh Sheikhan
3
-
Malihe Nasiri
4
-
Farideh Akhlaghi
5
1
M.Sc. of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Tehran Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
2
Instructor of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Tehran Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
3
Instructor of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Tehran Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
4
Assistant Professor, Department of Biostatistics, School of Nursing & Midwifery, Tehran Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
5
Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
چکیده [English]
Introduction: Due to emphasis in reproductive health on maintaining women’s health, who undergo physiological changes during and after pregnancy, and the importance of maintaining hemoglobin and iron stores to keep mothers healthy, particularly during puerperium, and presence of studies that indicate the efficacy of the date fruit on reduction of hemorrhage in the third stage of labor , this study aimed to determine the effect of consumption of the date fruit on the amount and duration of postpartum bleeding.
Method:This randomized clinical trial was conducted on 100 nulliparous 18–35 year-old women in Omolbanin Hospital, Mashhad, Iran, in 2015. In the intervention group, the mother was for 10 days given dates (100 gr/day), starting 2 hr after delivery. Data were collected using demographic questionnaires, postpartum follow-up checklist, and pictorial blood loss assessment chart (PBLAC). Data analysis was performed using SPSS)ver .23), t-test, and Mann-Whitney test. PResults:The study results indicated that the amount of bleeding was lower in the intervention group in the first day, but was not statistically significant, however in the other days (2 to 10) there was statistically significant difference in the amount of bleeding between the two groups (P<0.001); date fruit consumption was not effective in reducing the number of bleeding days.
Conclusion: Postpartum consumption of the date fruit reduces the amount of bleeding, and since its postpartum consumption is not banned, new mothers are advised to consume it during this period
کلیدواژهها [English]
-
Date fruit
-
Hemorrhage
-
Postpartum