بررسی اثرات دارچین بر تعداد، غلظت، مورفورلوژی و حرکت اسپرم: یک مرور نظام مند

نوع مقاله : مروری

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،

2 استادیار گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم

3 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فناوری‌های پزشکی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه ازاد اسلامی، تهران، ایران.

10.22038/ijogi.2025.84349.6280

چکیده

مقدمه:از جمله علل ناباروری مردان، اختلالات اسپرم شامل تغییر در غلظت،زنده مانی،حرکت و مورفولوژی اسپرمها میباشد. در گذشته استفاده از ترکیبات گیاهی نظیر پوست درخت دارچین به عنوان درمانی سنتی برای مشکلات باروری محسوب میشد. این مطالعه، با هدف تعیین اثر دارچین و مشتقات آن بر پارامترهای کیفی اسپرم و اثرات آن انجام شد.

مواد و روشها:در این مرور نظام‌مند، کلیدواژه های مرتبط با ناباروری مردان،دارچین،عملکرد تولیدمثلی،اسپرماتوژنز، تعداد اسپرم، اسپرم زنده، مورفورلوژی اسپرم و حرکت اسپرم در پایگاههای اطلاعاتی شاملMedline، Embase،Google Scholar، Web of Science، Science Direct،Scopus،Magiran،SID،ISCوCochrane از ژوئن 2012 تا اکتبر 2023جستجو انجام شد.

یافته ها:در این مرور نظام مند 13 مطالعه بررسی شد. دارچین سبب بهبود پارامترهای اسپرم میشود. مصرف دارچین باعث افزایش غلظت، زنده مانی، کاهش اسپرم با مورفولوژی غیرطبیعی، افزایش کیفیت اسپرم و بهبود یکپارچگی DNA اسپرمها در انسانها و حیوانات میشود. نتایج حاکی از آن است که استفاده از 75 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دارچین سبب بهبود تحرک اسپرم در موشهای صحرایی شد. همچنین استفاده از این ماده به ویژه در موشهای صحرایی مبتلا به دیابت، سبب افزایش تعداد و تحرک اسپرم میشود.استفاده توأم این ماده همراه با دیگر مواد گیاهی سبب افزایش معنی دار در درصد زنده مانی و تعداد اسپرمها شد.

نتیجه گیری:دارچین و مشتقات آن سبب افزایش غلظت،زنده مانی،حرکت و بهبود مورفولوژی اسپرمها در مطالعات انسانی و حیوانی شده است که بطور بالقوه در افزایش نرخ باروری میتواند نقش داشته باشد.مصرف دوزهای متناسب و طولانی مدت دارچین و مشتقات آن میتواند بطور معنی داری، ویژگیهای اسپرم را بهبود ببخشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effects of cinnamon on sperm count, concentration, morphology, and motility: A systematic review

نویسندگان [English]

  • Aref Adeli Mosabbeb 1
  • Ghazaleh Eslamian 2
  • Negin Majdi 3
1 M.Sc. Student of Food Science, Student Research Committee, Faculty of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
2 Assistant Professor of Department of Cellular and Molecular Nutrition, Faculty of Nutrition and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
3 M.Sc. Student of Food Science, Faculty of Medical Sciences, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
چکیده [English]

Introduction: Male infertility can be attributed to various factors, with sperm disorders being a key contributor characterized by alterations in sperm concentration, viability, motility, and morphology. Historically, traditional remedies like cinnamon bark have been utilized for treating fertility issues. Therefore, this review aims to assess the impact of cinnamon and its derivatives on sperm quality parameters.

Methods: In this systematic review, keywords related to male infertility, cinnamon, reproductive function, spermatogenesis, sperm count, vital sperm, sperm morphology, and sperm motility were searched in English and Persian databases including Medline, Embase, Google Scholar, Web of Science, Science Direct, Scopus, Magiran, SID, ISC, and Cochrane from June 2012 to October 2023.

Results: This systematic review examined 13 studies. According to the conducted studies, the use of cinnamon improves sperm parameters. Cinnamon consumption increases concentration, viability, reduces sperm with abnormal morphology, increases sperm quality, and improves sperm DNA integrity in both humans and animals. The results suggest that the use of 75 mg/kg body weight of cinnamon improved sperm motility in male rats. Additionally, the use of cinnamon, especially in rats with diabetes, increases sperm count and motility. Conversely, the combined use of cinnamon with other herbal ingredients has resulted in a significant increase in the percentage of viability and sperm count.

Conclusion: Cinnamon and its derivatives have been shown to increase sperm concentration, viability, motility, and morphology in both human and animal studies, potentially leading to increased fertility rates. Therefore, long-term, adequate doses of cinnamon and its derivatives can significantly improve sperm characteristics.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Cinnamon
  • Sperm concentration
  • Sperm motility
  • Sperm viability
  • Sperm morphology