Investigating the effect of edible rose water on Bishop's score and spontaneous onset of labor in primiparous women: a randomized clinical trial

Document Type : Original Article

Authors

1 Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Geriatric Care Research Center, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran

2 Department of Midwifery, School of Nursing and Midwifery, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran

3 Ali-Ibn Abi-Talib Hospital, Clinical Research Development Unit, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran.

10.22038/ijogi.2025.84486.6289

Abstract

زمینه و هدف: آماده نبودن سرویکس، موجب طولانی‌شدن مراحل زایمان و اثرات نامطلوب بر مادر و نوزاد می‌شود و گلاب به‌عنوان یک داروی سنتی و کم‌هزینه، ممکن است بتواند به آمادگی سرویکس در زنان حامله کمک کند. هدف مطالعه حاضر، بررسی تأثیر گلاب خوراکی بر آمادگی سرویکس و شروع خود‌به‌خودی زایمان در زنان نخست‌زای مراجعه‌کننده به زایشگاه‌های زرند بود.

روش‌ بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور روی 120 زن نخست‌زا با سن بارداری 40-38 هفته انجام شد. نمونه‌ها به دو گروه 60 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. به گروه مداخله، یک شیشه گلاب با غلظت 2±24 درصد و یک پیمانه به گنجایش 10 میلی‌لیتر داده شد که 7 روز، روزی دوبار (صبح و شب) میل کردند. قبل از شروع مداخله و روز هفتم و هنگام ورود به لیبر جهت زایمان، نمره بیشاپ اندازه‌گیری شد. به گروه کنترل، یک شیشه آب بدون رنگ و بو داده شد که 7 روز، روزی دوبار (صبح و شب) مصرف کردند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS24 تجزیه‌و‌تحلیل شدند.

یافته‌ها: به‌‌طور‌کلی (بدون در نظر گرفتن زمان‌های ارزیابی)، میانگین هر سه زمان اندازه‌گیری نمره بیشاپ زنان گروه مداخله کمی بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین نمره بیشاپ اصلاح‌شده در گروه مداخله 64/1±76/4 و در گروه کنترل 02/1±00/4 بود (119/0P=). همچنین بین دو گروه از نظر شروع زایمان، اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (453/0=P).

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، مصرف 10 میلی‌لیتر گلاب خوراکی با غلظت 2±24 درصد، بر آمادگی سرویکس زنان نخست‌زا تأثیر نداشت و عوارض جانبی نیز نداشت.

Keywords

Main Subjects