%0 Journal Article %T اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا %J مجله زنان، مامایی و نازایی ایران %I Mashhad University of Medical Sciences %Z 1680-2993 %A کردی, معصومه %A سالک نصیری, نسرین %A صفریان, محمد %A اسماعیلی, حبیب اله %A شادجو, خدیجه %D 2010 %\ 05/22/2010 %V 13 %N 2 %P 23-30 %! اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا %K خوردن و آشامیدن %K عسلخرما %K پیشرفت زایمان %K زایمان طولانی %R 10.22038/ijogi.2010.5861 %X  مقدمه : پیشرفت غیرطبیعی زایمان شایعترین علت سزارین است . خوردن و آشامیدن طی زایمان یکـی از سیاسـتهـا جهت پیشگیری از زایمان سخت در زنان با حاملگی کمخطر است . امروزه اطلاعات علمی کمی در مورد اثـر خـوردن و آشامیدن بر پیشرفت زایمان و بهترین ماده غذایی طی زایمان موجود است . این مطالعه بـا هـدف تعیـین اثـر مصـرف  کمخطر مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد (ع ) شهرستان شهریار در سال ۱۳۸۶ انجام شد . واجدین شرایط بطور تصادفی روش کار : این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی۹۰ زن نخست زا با سن بارداری ۴۲- ۳۷ هفتـه و حـاملگی خوراکی شربت عسل خرما در طی زایمان، بر پیشرفت زایمان در زنان نخست زا انجام شده است.  به سه گروه مورد ( دریافت کننده شربت عسلخرما ) ، شاهد۱ ( دریافت کننده پلاسبو ) و شـاهد ۲ ( مراقبـت معمـول ) تقسـیم شدند . از اتساع دهانه رحم ۴ سانتی متـ ر تـا زایمـان ، گـروه شـربت عسـلخرمـا و پلاسـبو بـه ترتیـب شـربت عسـلخرمـا و  پلاسبو ( ترکیبی از آب، سدیم ساخارین و غلظت دهنده سدیم سیامسی دریافت کردند و خوردن و آشامیدن گـروه مراقبـت  معمول به ج ر عه های آب در حد رفع تشنگی محدود شد . اطلاعات به دست آمده شامل پیشرفت طبیعی زایمان و طول مدت  زایمان پس از جمع آوری در سه گروه مورد مطالعه با اسـتفاده از آزمونهـای آنـالیز واریـانس یـکطرفـه، کروسـکال والـیس و  مجذورکای تجزیه و تحلیل شد.  یافته ها : میزان پیشرفت طبیعی زایمان در گروه شربت عسلخرما (۹۶ /۷ % ) بیشـتر از دو گـروه دیگـر شـامل گـروه پلاسـبو  (۶۶ /۷ % ) و در گروه مراقبت معمول (۶۰/۰ % ) بود (p<۰/۰۰۲ )، همچنین طول زایمان در گـروه شـربت عسـلخرمـا (۳۵۱/۰  دقیقه ) کوتاهتر از دو گروه دیگر شامل در گروه پلاسبو (۴۸۴/۲ ) و در گروه مراقبت معمول (۴۷۵/۷ ) بود ( p<۰/۰۰۱ ).  نتیجه گیری : بر اساس نتایج مطالعه حاضر مصرف خور اکی شربت عسلخرما میتواند موجب افزایش میزان پیشـرفت طبیعی زایمان گردد . مصرف این نوشیدنی طی زایمان ممکن است از زایمان طـولانی پیشـگیری نمایـد امـا مطالعـات  بیشتری در این زمینه ضروری است. %U https://ijogi.mums.ac.ir/article_5861_046b2578cbdf7fd2529dfc899a9acb37.pdf