%0 Journal Article %T تأثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا %J مجله زنان، مامایی و نازایی ایران %I Mashhad University of Medical Sciences %Z 1680-2993 %A کردی, معصومه %A آقایی میبدی, فاطمه %A تارا, فاطمه %A نعمتی, محسن %A شاکری, محمدتقی %D 2013 %\ 11/22/2013 %V 16 %N 77 %P 9-15 %! تأثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا %K حاملگی ترم %K خرما %K شروع زایمان %R 10.22038/ijogi.2013.2101 %X مقدمه: بارداری طولانی، یکی از مشکلات مامایی و شایع ترین علت القاء زایمان محسوب می‏شود که علاوه بر عوارض مادری و جنینی، میزان سزارین را افزایش می‏دهد. بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف خرما در شروع و پیشرفت زایمان نقش دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا انجام شد. روش‌کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1392 بر روی 210 زن نخست زای 35-18 ساله مراجعه کننده به بیمارستان ام‏ البنین (س) شهر مشهد انجام شد. افراد به روش تصادفی به دو گروه 105 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله از هفته‏ 37 بارداری تا شروع دردهای زایمانی، روزانه 75-‏70 گرم خرما مصرف کردند و در گروه کنترل، مراقبت معمول انجام می‏شد و طی مطالعه مصرف خرما نداشتند. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم‏های پرسشنامه، معاینه، مشاهده و شمارش حرکات جنین و چک لیست مصرف خرما بود. داده‏ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 14) و آزمون‏های آماری کای اسکوئر و تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر شروع زایمان اختلاف معنی‏داری وجود داشت و درصد القاء زایمان در گروه کنترل، بالاتر از مداخله بود (001/0p<). میانگین اتساع دهانه رحم در زمان پذیرش نیز در گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0p<). اما نوع زایمان بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری نداشت (2/0p<). نتیجه‌گیری: مصرف خرما در اواخر بارداری باعث افزایش شروع خودبخودی زایمان شده و با توجه به اینکه خرما در بارداری منع مصرف ندارد، استفاده از آن به زنان باردار در اواخر بارداری توصیه می‏شود.   %U https://ijogi.mums.ac.ir/article_2101_bd4b56d4492ddc83a217b5ea75609fa6.pdf