@article { author = {Kordi, Masoumeh and Salek Nasiri, Nasrin and Safarian, Mohammad and Esmaili, Habibollah and Shadjuo, Khadijeh}, title = {The Effect of Oral Honey- Date Syrup Intake during Labor on Labor Progress of Nulliparous Women}, journal = {The Iranian Journal of Obstetrics, Gynecology and Infertility}, volume = {13}, number = {2}, pages = {23-30}, year = {2010}, publisher = {Mashhad University of Medical Sciences}, issn = {1680-2993}, eissn = {2008-2363}, doi = {10.22038/ijogi.2010.5861}, abstract = {Introduction:Poor progress of labor is the most common leading cause of cesarean section. Oral intake during labor is one of the strategies to prevent dystocia among low-risk nulliparous women. To date, little is known about the influence of oral intake on labor progress and the most appropriate foodstuff during labor. The purpose of this study was to determine the effect of oral honey date syrup during on labor progress in nulliparous women.   Methods: In a double-blind randomized clinical trial, 90 low-risk nulliparous women aged 18-35, between 37-42 week gestation, singleton fetus, vertex presentation and spontaneous beginning of uterine contractions were enrolled at Sajad hospital in Shahriyar Tehran in 2007 .They were randomized to the intervention, placebo or usual care groups. At labor, after a cervical dilatation of 4 cm to delivery, women in the intervention and placebo groups received honey-date syrup and placebo; respectively. The women in the usual care group were restricted to small quantities of water as desired. Labor progress was compared among the groups using ANOVA, Kruskal Wallis and Chi-Square tests.   Results: Normal labor progression rate was higher among honey-date group than two other groups (96.7% vs. 66.7% in placebo and 60.0% in usual care group p<0.002). Labor duration was also shorter in the group taking honey date syrup than two other groups (351.0 minutes vs. 484.2 in placebo and 475.7 in usual care groups, p<0.001).   Conclusion: In our study oral honey-date syrup induced high rate of normal labor progress. It may be used during labor to prevent prolonged labors but more research is warranted to clarify these associations.}, keywords = {Eating and drinking,Honey -Date,Labor progress, Prolonged labor}, title_fa = {اثر مصرف خوراکی شربت عسل خرما طی زایمان بر پیشرفت زایمان زنان نخست زا}, abstract_fa = { مقدمه : پیشرفت غیرطبیعی زایمان شایعترین علت سزارین است . خوردن و آشامیدن طی زایمان یکـی از سیاسـتهـا جهت پیشگیری از زایمان سخت در زنان با حاملگی کمخطر است . امروزه اطلاعات علمی کمی در مورد اثـر خـوردن و آشامیدن بر پیشرفت زایمان و بهترین ماده غذایی طی زایمان موجود است . این مطالعه بـا هـدف تعیـین اثـر مصـرف  کمخطر مراجعه کننده به بیمارستان امام سجاد (ع ) شهرستان شهریار در سال ۱۳۸۶ انجام شد . واجدین شرایط بطور تصادفی روش کار : این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی۹۰ زن نخست زا با سن بارداری ۴۲- ۳۷ هفتـه و حـاملگی خوراکی شربت عسل خرما در طی زایمان، بر پیشرفت زایمان در زنان نخست زا انجام شده است.  به سه گروه مورد ( دریافت کننده شربت عسلخرما ) ، شاهد۱ ( دریافت کننده پلاسبو ) و شـاهد ۲ ( مراقبـت معمـول ) تقسـیم شدند . از اتساع دهانه رحم ۴ سانتی متـ ر تـا زایمـان ، گـروه شـربت عسـلخرمـا و پلاسـبو بـه ترتیـب شـربت عسـلخرمـا و  پلاسبو ( ترکیبی از آب، سدیم ساخارین و غلظت دهنده سدیم سیامسی دریافت کردند و خوردن و آشامیدن گـروه مراقبـت  معمول به ج ر عه های آب در حد رفع تشنگی محدود شد . اطلاعات به دست آمده شامل پیشرفت طبیعی زایمان و طول مدت  زایمان پس از جمع آوری در سه گروه مورد مطالعه با اسـتفاده از آزمونهـای آنـالیز واریـانس یـکطرفـه، کروسـکال والـیس و  مجذورکای تجزیه و تحلیل شد.  یافته ها : میزان پیشرفت طبیعی زایمان در گروه شربت عسلخرما (۹۶ /۷ % ) بیشـتر از دو گـروه دیگـر شـامل گـروه پلاسـبو  (۶۶ /۷ % ) و در گروه مراقبت معمول (۶۰/۰ % ) بود (p<۰/۰۰۲ )، همچنین طول زایمان در گـروه شـربت عسـلخرمـا (۳۵۱/۰  دقیقه ) کوتاهتر از دو گروه دیگر شامل در گروه پلاسبو (۴۸۴/۲ ) و در گروه مراقبت معمول (۴۷۵/۷ ) بود ( p<۰/۰۰۱ ).  نتیجه گیری : بر اساس نتایج مطالعه حاضر مصرف خور اکی شربت عسلخرما میتواند موجب افزایش میزان پیشـرفت طبیعی زایمان گردد . مصرف این نوشیدنی طی زایمان ممکن است از زایمان طـولانی پیشـگیری نمایـد امـا مطالعـات  بیشتری در این زمینه ضروری است.}, keywords_fa = {خوردن و آشامیدن,عسلخرما,پیشرفت زایمان,زایمان طولانی}, url = {https://ijogi.mums.ac.ir/article_5861.html}, eprint = {https://ijogi.mums.ac.ir/article_5861_046b2578cbdf7fd2529dfc899a9acb37.pdf} }