• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
مجله زنان، مامایی و  نازایی ایران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 21 (1397)
دوره دوره 20 (1396)
دوره دوره 19 (1395)
دوره دوره 18 (1394)
دوره دوره 17 (1393)
شماره شماره 138
شماره شماره 137
شماره شماره 136
شماره شماره 135
شماره شماره 134
شماره شماره 133
شماره شماره 132
شماره شماره 131
شماره شماره 130
شماره شماره 129
شماره شماره 128
شماره شماره 127
شماره شماره 126
شماره شماره 125
شماره شماره 124
شماره شماره 123
شماره شماره 122
شماره شماره 121
شماره شماره 120
شماره شماره 119
شماره شماره 118
شماره شماره 117
شماره شماره 116
شماره شماره 115
شماره شماره 114
شماره شماره 113
شماره شماره 112
شماره شماره 111
شماره شماره 110
شماره شماره 108
شماره شماره 107
شماره شماره 109
شماره شماره 106
شماره شماره 105
شماره شماره 104
شماره شماره 103
شماره شماره 102
شماره شماره 101
شماره شماره 100
شماره شماره 99
شماره شماره 98
شماره شماره 97
شماره شماره 96
شماره شماره 95
شماره شماره 94
شماره شماره 93
شماره شماره 92
شماره شماره 91
دوره دوره 16 (1392)
دوره دوره 15 (1391)
دوره دوره 14 (1390)
دوره دوره 13 (1389)
دوره دوره 12 (1388)
دوره دوره 11 (1387)
دوره دوره 10 (1386)
دوره دوره 9 (1385)
اظهری, صدیقه, احمدی, صدیقه, رخشنده, حسن, جعفرزاده, حوریه, مظلوم, سیدرضا. (1393). بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان. مجله زنان، مامایی و نازایی ایران, 17(115), 1-10. doi: 10.22038/ijogi.2014.3421
صدیقه اظهری; صدیقه احمدی; حسن رخشنده; حوریه جعفرزاده; سیدرضا مظلوم. "بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان". مجله زنان، مامایی و نازایی ایران, 17, 115, 1393, 1-10. doi: 10.22038/ijogi.2014.3421
اظهری, صدیقه, احمدی, صدیقه, رخشنده, حسن, جعفرزاده, حوریه, مظلوم, سیدرضا. (1393). 'بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان', مجله زنان، مامایی و نازایی ایران, 17(115), pp. 1-10. doi: 10.22038/ijogi.2014.3421
اظهری, صدیقه, احمدی, صدیقه, رخشنده, حسن, جعفرزاده, حوریه, مظلوم, سیدرضا. بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان. مجله زنان، مامایی و نازایی ایران, 1393; 17(115): 1-10. doi: 10.22038/ijogi.2014.3421

بررسی تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان

مقاله 1، دوره 17، شماره 115، مهر 1393، صفحه 1-10  XML اصل مقاله (419 K)
نوع مقاله: اصیل پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22038/ijogi.2014.3421
نویسندگان
صدیقه اظهری1؛ صدیقه احمدی 2؛ حسن رخشنده3؛ حوریه جعفرزاده4؛ سیدرضا مظلومorcid 5
1مربی گروه مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت مبتنی بر شواهد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3استادیار گروه فارماکولوژی، مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
4استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران.
5مربی گروه پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت مبتنی بر شواهد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده
مقدمه: برای بسیاری از زنان، زایمان به عنوان دردناک ترین تجربه در سراسر زندگی باقی می‌ماند و مهم ترین دلیل درخواست مادران برای زایمان سزارین، ترس از درد زایمان طبیعی است. تأثیر زعفران و مواد مؤثره آن در درمان انواع مختلف درد های نورولوژیک و التهابی نشان داده شده است اما اثر آن بر درد زایمان بررسی نشده است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر کپسول خوراکی زعفران بر شدت درد فاز فعال مرحله اول زایمان انجام شد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سو ناآگاه در سال 93-1392 بر روی 60 زن نخست زای واجد شرایط مطالعه در بیمارستان 17 شهریور مشهد انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه مداخله (مصرف کپسول 250 میلی گرم زعفران) و کنترل (مصرف کپسول دارونما) قرار گرفتند. با شروع فاز فعال زایمان، یک عدد از کپسول های مورد نظر (زعفران یا دارونما که با کد مشخص شده) توسط واحد پژوهش مصرف شد. شدت درد یک بار در ابتدای مطالعه و سپس هر یک ساعت تا پایان فاز فعال مرحله اول زایمان با مقیاس دیداری درد، اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، من ویتنی و تحلیل واریانس انجام شد. سطح معناداری p کمتر از 5/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین شدت درد کلی در گروه مصرف کننده زعفران 4/8±9/85 و در گروه دارونما 9/2±4/97 بود که تفاوت معناداری داشت (001/0>p). میانگین نمره اضطراب قبل از مداخله در گروه مصرف کننده زعفران نسبت به گروه دارونما تفاوت معناداری نداشت (824/0=p). در هیچ یک از واحدهای پژوهش در دو گروه، عارضه مادری و نوزادی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: با توجه به کاهش 8/11 درصدی شدت درد زنان نخست زای مصرف کننده کپسول زعفران و عدم بروز هر گونه عارضه ناشی از مصرف آن، از این ماده می توان به عنوان یک مسکن خفیف در زایمان استفاده کرد.
کلیدواژه‌ها
زایمان؛ زعفران؛ شدت درد
عنوان مقاله [English]
Evaluation of the Effect of Oral Saffron Capsules on Pain Intensity during the Active Phase of Labor
نویسندگان [English]
Sedighe Azhari1؛ Sedighe Ahmadi2؛ Hasan Rakhshandeh3؛ Hooriye Jafarzadeh4؛ Seyed Reza Mazlom5
1Lecture of Midwifery, Evidence-based Care Research Center, School of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
2M.Sc. Student of Midwifery, Student Research Committee, School of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
3Assistant Professor, Department of Pharmacology, Pharmacological Research Center of Medicinal Plants, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
4Assistant Professor, Department of Gynecology, School of Medicine, Islamic Azad University of Mashhad, Mashhad, Iran.
5Lecture of Nursing, Evidence-Based Care Research Center, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran.
چکیده [English]
Background: For many women, childbirth is considered the most painful experience of their lives. Fear of natural delivery is the main cause of women’s inclination towards cesarean section. Effects of saffron and its active ingredients have been shown to alleviate a variety of neurological and inflammatory pains; however, the effect of saffron on labor pain has not been yet investigated. This study was performed to determine the effect of oral saffron capsules on pain during the active phase of labor.
Methods: This triple-blind clinical trial was conducted on 60 eligible women, who were candidates for normal vaginal delivery at 17 Shahrivar Hospital of Mashhad, Iran in 2013-2014. The subjects were randomly divided into intervention (using saffron capsules, 250 mg) and control (receiving placebo capsules) groups. At the beginning of the active phase of labor, one capsule (the saffron or placebo capsule) was used by the subject. Pain intensity was measured at the beginning of the study and then every hour until the end of the active phase of labor, using a visual analog scale. For data analysis, Chi-square, t-test, Mann-Whitney, and variance analysis were performed, using SPSS version 11.5. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
Results: The mean overall pain intensity was 85.9±8.4 in the intervention group and 97.4±2.9 in the control group; the difference was statistically significant (P<0.001). Before the intervention, the mean anxiety score in the intervention group was not significantly different from that observed in the placebo group (P=0.824). Maternal/neonatal complications were observed in none of the subjects of the two groups.
Conclusion: Considering an 11.8% reduction in the pain intensity of nulliparous women using saffron capsules and the absence of any associated complications, these capsules can be used as a mild analgesic for labor pain
کلیدواژه‌ها [English]
pain intensity, labor, Saffron
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 2,569
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,450
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.