TY - JOUR ID - 9836 TI - دستورات تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به ترشحات غیرطبیعی رحم از دیدگاه پزشکی ایرانی JO - مجله زنان، مامایی و نازایی ایران JA - IJOGI LA - fa SN - 1680-2993 AU - معیاری, اعظم AU - تن ساز, مژگان AU - یاوری, مریم AU - بهمن, مریم AU - معمارزاده زواره, هاجر AU - نبی میبدی, راضیه AU - بیگلرخانی, مهدی AU - نعیمی, سیده آتیه AD - دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران AD - استادیار گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. AD - استادیار گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. AD - دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. AD - دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 20 IS - ویژه نامه SP - 68 EP - 77 KW - ترشحات رحم KW - توصیه­های غذایی KW - طب سنتی ایران KW - واژینیت DO - 10.22038/ijogi.2017.9836 N2 - مقدمه: لکوره که در پزشکی ایرانی معادل سیلان رحم می­­­باشد، از شایع‌ترین شکایات زنان مراجعه‌ کننده به درمانگاه‌های زنان است. در پزشکی ایرانی مراحل درمانی مختلفی برای این بیماری مطرح ‌شده است که اولین قدم در این زمینه، تدابیر تغذیه‌ای است. مطالعه حاضر با هدف جمع‌بندی و ارائه دستورات تغذیه‌ای مطرح در سیلان رحم از منابع مختلف انجام شد تا بتوان برای کاهش موارد عود و عوارض دارویی آنها را به‌کار بست. روش‌کار: در این مطالعه مروری، طی جلسات متعدد نویسندگان، با بررسی مشهورترین منابع طب سنتی ایرانی، مطالب مختص به تدابیر غذایی در ترشحات رحمی جمع‌آوری و دسته‌بندی گردید. همچنین توصیه‌های غذایی در ترشحات رحمی، در کتب مختلف طب رایج و مقالات چاپ شده در مجلات مختلف استخراج و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. یافته­ها: بر اساس دیدگاه پزشکان ایرانی، گروهی از غذاها در سیلان رحم به‌طور عمومی توصیه ‌شده‌اند که در این ‌بین می‌توان به غذاهای قابض مانند زرشک، سماق، عدس و ماش و مقوی مانند میوه به و سیب اشاره کرد. سیر، پیاز، ترب، گوشت‌های گاو و غذاهای نفاخ به‌طور عمومی در سیلان رحم منع شده‌اند. درصورتی‌که سیلان رحم به علت عدم تعادل در اخلاط چهارگانه در بدن باشد، دستور تغذیه‌ای متناسب با نوع خلط به بیمار ارائه می‌گردد. نتیجه­گیری: با توجه به اینکه در پزشکی رایج توصیه­های تغذیه‌ای مشخصی برای بیماران مراجعه‌کننده با شکایت لکوره ارائه نمی‌گردد، لذا توجه به موارد یاد شده و انجام بررسی‌های علمی درباره تأثیر غذاهای توصیه ‌شده در سیلان رحم می­تواند در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی زنان مؤثر باشد. UR - https://ijogi.mums.ac.ir/article_9836.html L1 - https://ijogi.mums.ac.ir/article_9836_fd9113b473d590d0040e520d69a2de39.pdf ER -