TY - JOUR ID - 15995 TI - مقایسه سطح سرمی ویتامین D پس از ماستکتومی در زنان با و بدون عفونت پس از جراحی: مطالعه مورد-شاهدی JO - مجله زنان، مامایی و نازایی ایران JA - IJOGI LA - fa SN - 1680-2993 AU - مهدوی, دکتر فرشاد AU - اویسی اسکوئی, دکتر حمید AD - استادیار گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. AD - استادیار گروه بیماری‌های عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 23 IS - 3 SP - 33 EP - 38 KW - سرطان پستان KW - عفونت KW - ماستکتومی KW - ویتامین D DO - 10.22038/ijogi.2020.15995 N2 - مقدمه: ابتلاء به عفونت پس از ماستکتومی می­تواند طول مدت بهبودی را به‌شدت افزایش دهد. با توجه به احتمال نقش ویتامین D در جلوگیری از ابتلاء به عفونت، مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه سطح سرمی ویتامین D پس از ماستکتومی در زنان با و بدون عفونت پس از جراحی انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مورد شاهدی در سال 97-1396 بر روی 50 زن پس از جراحی ماستکتومی در بیمارستان امام رضا تبریز انجام شد. اطلاعات جمعیت‌شناختی و سطوح ویتامین D (اخذ نمونه خون) در ابزار محقق ساخته که حاوی اطلاعات مرتبط با بیماری بود، وارد شدند. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون­های آماری تی مستقل و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: میانگین ویتامین D در گروه دارای عفونت 41/2±33/27 و در گروه بدون عفونت 11/4±55/49 بود (004/0=p). همچنین اکثر افراد گروه دارای عفونت (48%) در سطح کمبود ویتامین D بودند، در حالی که اکثر افراد گروه بدون عفونت (60%) در سطح نرمال قرار داشتند که این اختلاف از نظر آماری معنادار بود (003/0=p). نتیجه‌گیری: سطوح پایین ویتامین D موجب افزایش احتمال ابتلاء به عفونت پس از ماستکتومی در زنان مبتلا به سرطان می‌شود. UR - https://ijogi.mums.ac.ir/article_15995.html L1 - https://ijogi.mums.ac.ir/article_15995_9ede24f802ae8a34ec5259fa9b5f4e66.pdf ER -